Veelgestelde vragen

We vinden jouw veiligheid en privacy heel belangrijk. Daarom gebruiken we een speciaal beveiligde website wanneer we je vragen stellen, adviezen geven of over je klachten praten. Ook de eventuele behandeling doe je op dit beveiligde platform. Om toegang tot dit platform te krijgen moet je eerst een account aanmaken.
Het aanmaken van een account op het behandelplatform is gratis en helemaal vrijblijvend.
We gebruiken de gegevens die je aan ons stuurt en de informatie die je ons geeft alleen om vast te stellen welke klacht je hebt, hoe ernstig die is en voor je behandeling.
De gegevens die je via het behandelplatform met ons deelt worden bewaard volgens ISO 27000 en NEN 7510 veiligheidsrichtlijnen. Daarbij gebruiken wij verschillende methodes, zoals encryptie, losstaande productie- en ontwikkelomgevingen, autorisatie, gebruikersnaam en wachtwoord, verschillende databases voor klanten, firewalls en elektronische logboeken. Daarbij gebruiken wij de dataservers van Intermax die zich in Nederland bevinden. De gegevens worden 15 jaar opgeslagen.
Een persoonlijk advies is gratis en vrijblijvend. Wanneer je niet in behandeling komt bij eHealth@Mind betaal je ook voor een adviesgresprek niets. Kom je wel in behandeling, dan vind je op de rekening ook het adviesgesprek terug.
Op ons behandelplatform vind je ook trainingen. Deze trainingen kun je als zelfhulp, dus zonder begeleiding van een behandelaar volgen. Ook wanneer je alleen gebruik maakt van de trainingen willen we dat je een contactpersoon bij eHealth@Mind hebt. Op internet vind je trouwens op veel plaatsen van deze trainingen en zelfhulp waarvoor registratie niet nodig is. Wij bevelen de websites van mirro (www.mirro.nl) van harte aan.
Voor een behandeling bij eHealth@Mind en iedere andere aanbieder heb je een verwijzing van je huisarts nodig. Je huisarts beoordeelt je klacht en maakt een eigen afweging of hij of zij je verwijst naar professionele medische hulp. Je kunt de brief met ons advies meenemen naar je huisarts om makkelijker het gesprek aan te gaan. Met de verwijzing kun je via het behandelplatform contact met ons opnemen en plannen we een intakegesprek in.
Het intakegesprek is het eerste gesprek van je behandeling. Het is altijd een een-op-een gesprek waarvoor we een afspraak maken in onze polikliniek in Amsterdam. Tijdens het intakegesprek bespreek je samen met je behandelaar je klachten, je doelen en de beste manier om die te bereiken. Je schrijft samen een behandelplan wat je leidraad is in de behandeling.
Hoe goed vragenlijsten ook zijn, in een persoonlijk gesprek krijgen jij en je behandelaar een veel beter beeld van je klachten, doelen en mogelijkheden. Daarom vinden wij het 1-op-1 intakegesprek absoluut noodzakelijk om samen zo snel mogelijk de beste behandeling kiezen.
We proberen zoveel mogelijk te zorgen dat degene die je vragenlijst beoordeeld en je het advies geeft ook vervolgens je behandelaar is. Soms is het echter zo, dat een collega-behandelaar meer ervaring heeft met de behandeling van jouw klachten. In dat geval gaan we voor de kwaliteit en wisselen we van behandelaar.
De kosten voor behandelingen bij eHealth@Mind worden gedekt door de zorgverzekering. Je zult wel je eigen risico aanspreken voor je behandeling. Hoe hoog je eigen risico is, is afhankelijk van de zorgverzekering die je hebt afgesloten. Neem bij twijfel altijd contact op met zorgverzekeraar.
Nee, het persoonlijk advies is gratis en vrijblijvend. Wanneer jij of je huisarts tot de conclusie komt dat een andere behandeling of een behandeling bij een andere aanbieder beter bij je past ben je vrij ergens anders een behandeling te volgen.
In Nederland maken we een onderscheid tussen basis-GGZ en specialistische GGZ. Kort gezegd is de basis GGZ bedoeld voor klachten die relatief snel met een gerichte behandeling aangepakt kunnen worden. De specialistische GGZ is bedoeld voor ernstigere klachten, waarbij de behandeling vaak wat langer duurt en zich richt op meerdere gebieden. Welke vorm van GGZ voor jou het meest passend is, hangt dus af van jouw klachten. Je verwijzer en je behandelaar doen deze inschatting naar aanleiding van de eerste gesprekken. Als je je aanmeldt voor eHealth@Mind hoef je je hierover geen zorgen te maken. We hebben behandelingen in zowel de basis-GGZ als de specialistische GGZ.
Dat is geen probleem. Onze behandelingen zijn altijd maatwerk en passen we aan aan jouw klachten en voorkeuren. Ook wanneer je besluit dat online behandeling voor jou toch geen goede keuze is, kun je makkelijk overstappen naar een reguliere behandeling die geheel of voornamelijk bestaat uit een-op-een gesprekken. Mogelijk moet je dan wel van behandelaar wisselen.
eHealth@Mind is een initiatief van GGZ inGeest en Prezens. Je vindt onze behandelaren in het gebouw De Nieuwe Valerius aan de Amstelveenseweg 589 in Amsterdam. Daar vinden ook onze intakegesprekken plaats.